Juicht, want Jezus is Heer!

Juicht, want Jezus is Heer!

De Heer is waarlijk opgestaan! Met die woorden zouden we elkaar begroeten bij de Paas Praise. Eerlijk gezegd moest ik daar de eerste keer best een beetje aan wennen. Ja, hè hè, dat wéét ik toch?! Elk jaar dat we weer speelden ging ik die groet mooier vinden.

Dit jaar geen Paas Praise. Nu mis ik die begroeting. Misschien moeten we nu wel meer dan ooit aan de wereld laten weten dat Jezus is opgestaan. Daarom delen we dit lied. Ondanks de crisis hebben we reden om te juichen. Het is feest, want Jezus Christus leeft! Laat de wereld weten dat onze Verlosser sterker is dan welke macht dan ook. Zelfs de machten van de hel waren niet sterk genoeg. Jezus leeft en daardoor mogen wij met Hem leven!

Ik wil een klein kijkje achter de schermen geven bij dit lied. ‘Juicht, want Jezus is Heer’ zou je in de categorie gouwe ouwe kunnen plaatsen. Maar het heeft zijn impact niet verloren. Afgelopen zomer stond het op het programma en tijdens de voorbereidingen werden we er heel enthousiast van. Zó enthousiast dat Laura en André op een gegeven moment allebei een tegenstem zongen. Maar wie zingt dan de melodie? Dat wilde Ronald, onze bassist, wel doen. Toen zongen we ineens, voor het eerst, drie stemmig! Later die zomer kwam het lied nog eens voorbij en voegde toetsenist Justin er nog een vierde stem aan toe. Bij ons concert zong gitarist Rik ook mee en toen was het feest compleet.

Geniet er van. Dat doen wij ook nog steeds!