Bandleden

Laura – zang

Psalm 100: ‘Juich voor de Heere, heel de aarde; dien de Heere met blijdschap, kom voor Zijn aangezicht met vrolijk gezang.’

Van jongs af aan heb ik liefde voor zang en muziek. Als klein meisje van 4 jaar zong ik mijn eerste sololied tijdens het kerstfeest op school. Ik kan me goed herinneren dat ik vanaf dat moment in mijn hart wist dat zingen bij mij hoort. Een talent, gekregen van God, dat ik wel móést inzetten. Voor Hem!

In mei 2015 kwam de bevestiging. ‘Ga muziek maken ter ere van Mij’, luidde de opdracht. En zodoende, na af en toe in kerkbandjes en muziekgroepen gezongen te hebben was het tijd om zingen een groot onderdeel van mijn leven te laten zijn. Tot diep in mijn hart draag ik de visie om mensen mee te nemen in aanbidding en lofprijs voor God, vanuit een levende relatie die we met Hem mogen hebben. Hij is het waard geloofd en geprezen te worden, tot in eeuwigheid!

André – zang

Ik ben getrouwd met Renate en sinds we ons in deze streek hebben gesetteld zijn we lid van de NGK in Leerdam. In het dagelijks leven werk ik bij een architectenbureau en in mijn vrije tijd zing ik graag!

Zingen en muziek maken is voor mij ontspannen en genieten. Om mijn talenten in te kunnen zetten tot eer van God en Hem te loven en te prijzen voelt als een zegen! Ik hoop dat ik op deze manier ook tot zegen van anderen mag zijn. Door te zingen voor God en Zijn naam groot te maken hoop ik anderen te inspireren. Dienend bezig zijn vind ik daarin ook belangrijk. In de band hopen we dat te kunnen uitdragen en daar zelf ook in te groeien.

Ronald – basgitaar

Op het podium ben ik degene die wat gewicht aan het geluid geeft met de basgitaar.
Momenteel ben ik parttime werkzaam als HR en Salarisadministrateur. Daarnaast geef ik iedere middag muziekles aan huis. Ik heb namelijk mijn eigen bedrijf Ronald Woudenberg Muziek.

In onze band bespeel ik met veel plezier de basgitaar en waar nodig andere instrumenten zoals de trombone. De Heere aanbidden door de muziek die we maken is voor mij een bron van energie en een manier om mijn geloof te belijden. Het is onwijs gaaf om als Connect samen met u Zijn naam groot te maken. Het raakt mij iedere dienst weer om te zien wat God ons als band iedere keer weer geeft en ik voel me gezegend dit uit te kunnen dragen door de muziek die we maken.

Reinier – drums

In 2019 getrouwd met Nicoline en trotse vader van twee dochters. Bij Vonmarcken ben ik als Sales Manager verantwoordelijk voor de verkoop van medische apparatuur, voornamelijk in België.

Op mijn 9e ben ik hobo gaan spelen, wat ik heb gedaan tot mijn 21e. Toen ben ik mijn hart gaan volgen en heb ik mijn eerste drumstel gekocht. Tot op de dag van vandaag ben ik blij dat ik die stap heb gemaakt.

10 Januari 2023, de dag dat ik voor eerst een keer meespeelde bij Connect, en niet meer weggegaan. God heeft mij die kans gegeven en daar ben ik Hem 1000% dankbaar voor! Er is niks mooier dan met een mooie groep muzikanten (lees: vrienden) God op te zoeken door het maken van muziek, en daardoor nog voller te worden van geloof en liefde voor God!

Justin – toetsen

Muziek is een van mijn grootste passies. Ik maakte al muziek toen ik een jaar of zeven was. Eerst speelde ik trompet en trombone bij muziekverenigingen, later ben ik een keer betrapt toen ik in de kerk stiekem achter het orgel gekropen was en van het een kwam het ander. Inmiddels ben ik al jaren vaste organist en pianist van De Hoeksteen en speel ik ook geregeld in de Hoogstraatkerk (beide in Leerdam).

Bij Connect ben ik bijna vanaf het begin als toetsenist betrokken. Het is een hele fijne groep waarin we een speciale band met elkaar én met God hebben gekregen. Ik ben er van overtuigd dat Hij ons gebruikt om Zijn boodschap uit te dragen, maar ook dat Hij mij in deze band heeft gezet om mijn persoonlijke band met Hem steeds sterker te maken. Dat hoop ik uit te mogen stralen als we voor Hem spelen!

Rik – gitaar

Gitaar spelen is voor mij een manier om aanbidding handen en voeten te geven. Niet alleen door liederen te spelen voor God, maar ook door anderen te kunnen dienen met mijn gitaar. Connect heeft een bijzonder plekje in mijn hart gekregen. Niet alleen doordat muziek maken echt een feest is in deze groep, maar ook omdat we met elkaar van hot naar her trekken om een mooi geluid voor onze God te maken.

Naast Connect houd ik ervan om op allerlei verschillende plekken en met steeds nieuwe combo’s muziek te maken. Van bruiloften en conferenties tot kampvuuravonden en gevangenisdiensten aan toe. God is overal, dus laten we dan ook overal zingen en spelen voor Hem!

Renate – organisatie

Vanuit het verlangen om een ‘eigen’ band te hebben voor de jaarlijkse Openluchtdienst in Leerdam, hebben Jan en ik vanuit de organisatie Leerdam Praise de Leerdam Praise Band opgericht. Na de transformatie naar ‘Connect’ ben ik nog steeds sterk betrokken bij deze band. Connect en Leerdam Praise hebben namelijk een mooie gezamenlijke missie; het verbinden van mensen aan elkaar (over kerkmuren heen) en bovenal in verbondenheid met God. Op de achtergrond mag ik de band daarom ondersteunen in de organisatie in haar vele facetten.

Bert-Jan – Geluidstechniek

Bert-Jan is de kundige geluidsman van Connect. Met zijn jarenlange ervaring in de muziekwereld weet hij de stemmen en instrumenten van de band iedere keer tot een prachtige geheel te maken.

In dankbare herinnering aan Jan

Als geluidsman, organisator, ideeënbedenker en goede vriend is Jan onmisbaar geweest voor Connect. We missen hem enorm, en kijken tegelijk dankbaar en bemoedigd terug naar alles wat God ons door hem heeft gegeven.

Jan was als mede-organisator van Leerdam Praise ook één van de initiatiefnemers van de Leerdam Praise Band. Hij was daarnaast ook een enthousiaste geluidsman met een muzikaal oor. Achter de knoppen luisterde hij aandachtig en gaf ons de nodige feedback. Op die plek kon hij ook enorm van onze muziek genieten. Zijn zichtbare plezier in het muziek maken was voor ons steeds weer een enorme aanmoediging.

De groeiprocessen die we als band hebben meegemaakt de afgelopen jaren waren keer op keer doorspekt van Jan’s ideeën en zijn praktische inzicht. Hij hielp bij het bouwen van een website, het opnemen van muziek en het tot uitvoering brengen van de ideeën die anders op de tekentafel achter zouden blijven. Ook nu hij niet meer bij ons is blijven wij geïnspireerd en aangemoedigd door zijn krachtige geloof en rotsvaste vertrouwen op Jezus.