Kijk omhoog!

Kijk omhoog!

In de nacht van strijd en zorgen
kijken wij naar U omhoog,
biddend om een nieuwe morgen,
om een toekomst vol van hoop. 

Het lied ‘Toekomst vol van hoop’ van Sela gaat erover dat God ons draagt door moeilijke tijden heen. Dit prachtige lied was het themanummer van ons jubileumconcert. En wel met een goede reden! We hebben als band meegemaakt dat we de dingen waar wij ons druk om maken bij Hem mogen neerleggen. Als we dat doen dan draagt hij ons. Dit hebben we heel praktisch ervaren bij een heleboel optredens die we gespeeld hebben. Soms waren we zenuwachtig, waren er persoonlijke moeilijkheden of liet de techniek ons in de steek vlak voor aanvang van een dienst. Als er één ding is dat wij geleerd hebben is dat het volgende; iedere keer als wij bidden en onze zorgen bij de Vader neerleggen, dan neemt hij de zorgen van ons over en leidt hij ons er doorheen. We hebben ons keer op keer zó bemoedigd gevoeld!

Maar dit vraagt ook iets van ons. Het lied van Sela is namelijk niet een lied dat ons alleen maar lekker warm en comfortabel moet laten voelen. Het is een lied dat ons oproept een heel bewuste keuze te maken.

In de nacht van strijd en zorgen
kijken wij naar U omhoog

Kijk omhoog! Dat is wat God van ons vraagt! Als wij onze blik op de wereld gericht houden dan maken we ons continu druk. We zijn druk met werk, druk met onze agenda, druk met geld, druk met social media, druk met het volgen van het nieuws en alles wat er mis gaat in de wereld. Als wij onze zorgen in werelds perspectief zien is er geen enkele hoop. We willen het zelf oplossen, zoeken naar praktische uitwegen en houden onszelf voor dat ons probleem ‘te klein’ is voor God. We denken: ‘Hij zal wel betere dingen te doen hebben.’ Ondertussen houden we onze blik afgewend voor God’s uitgestrekte hand.

Alles verandert als we omhoog kijken in tijden van strijd en zorgen. De dingen waar wij ons druk om maken zijn peanuts voor onze machtige Vader. En omdat Hij een Vader is luistert Hij naar Zijn kinderen. Dit is een aanmoediging die we graag willen doorgeven door dit lied nog veel vaker te spelen. Iedere dag mag je je kleinste en je grootste zorgen bij de Vader neerleggen. Kijk maar gewoon omhoog en maak je geen zorgen. Hij zorgt wel voor je.