Wij zijn ook maar gewoon een stelletje geeks…

Wij zijn ook maar gewoon een stelletje geeks...

Het is nu al bijna een half jaar geleden dat we als band met elkaar om de tafel zaten. Wat gaan we doen dit jaar? Gaan we ons jubileum vieren? Willen we gaan nadenken over een nieuwe bandnaam? De ideeën die op die avond naar boven kwamen hebben ons maandenlang druk bezig gehouden. Als ik terugkijk dan is de sneeuwbal pas echt gaan rollen op het moment dat we een nieuwe bandnaam hadden gekozen. We hadden een bepaald gevoel bij deze naam; een idee en een toekomstvisie. Daardoor onstonden er allemaal ideeën. Één onderdeel wil ik hier toch wel graag bij uitlichten; ons bandlogo.

U kent dat gevoel misschien wel. Soms zie je iets en dan weet je het in een split second; dit is perfect! Over onze bandnaam hebben we nog wel een aantal discussies gevoerd, maar toen Sieds zijn eerste concept voor het bandlogo naar ons opstuurde was ik direct om. Dat moment heb weet ik nog steeds. Ik zat thuis en opende de bijlage van de mail en kon me niet inhouden: “Jaa! Dit is echt helemaal perfect!”. De hele band was er heel erg enthousiast over, dus de knoop was snel doorgehakt.

Deze blog schrijf ik omdat ik het leuk vind jullie een klein inkijkje te geven in onze band. Één aspect van ons als band is dat we eigenlijk ook gewoon een stelletje geeks zijn. We waren zo enthousiast over het bandlogo dat we er direct allerlei toepassingen voor vonden. Het begon bij het waanzinnige idee van Marco om het logo op een drumvel te laten drukken.

Hoewel we hier in eerste instantie heel hard om moesten lachen – we moesten nog een beetje wennen aan ons eigen enthousiasme denk ik – vonden we het vooral een heel erg goed idee. Toen kon ik als gitarist natuurlijk niet achterblijven. En voila!

We hadden de smaak te pakken. En omdat we er ook nog een beetje stijlvol uit wilden zien was de volgende stap gauw bedacht.

Los van alle gekheid en enthousiasme vertolkt dit logo ook de visie die wij als band hebben. Centraal in het logo ziet u een kruis. De twee diagonale strepen die het kruis raken maken van het kruis twee pijlen die naar elkaar wijzen. Voor ons betekent dit dat God naar ons toe komt, maar dat wij ook naar hem toe moeten komen. Het is niet zo dat wij niets kunnen of hoeven te doen, en het is zeker ook niet zo dat God een passieve god is. Wij mogen zijn roep beantwoorden en tot hem komen. Dit is als het ware de kern van de manier van aanbidding die wij als Connect proberen te bereiken. Als wij aanbidden dan zingen we omdat we zo veel van Hem houden en bij Hem willen zijn. Hij beantwoordt onze aanbidding met Zijn voelbare liefde en aanwezigheid.

Wij zijn heel blij en superenthousiast over de nieuwe start die we als band gemaakt hebben. Het jubileumconcert is geweest en de toekomstplannen worden alvast gesmeedt. Het enthousiasme dat u hierboven ziet nemen we als band mee de komende jaren in ter ere van God. Hopelijk zien we u ook bij een van onze diensten!