Van hoofd naar hart

Van hoofd naar hart

Was u ook bij ons jubileumconcert op 15 februari? Dan heeft u ongetwijfeld meegekregen dat wij een heel sterk idee hebben bij onze nieuwe naam: Connect. Die visie wordt nog eens samengevat in de slogan ‘van hoofd naar hart’.  Die slogan is niet zo uit de lucht komen vallen. Het heeft alles te maken met wat wij als band ervaren tijdens het muziek maken en aanbidden, en hoe zich dat vertaald naar ons persoonlijke geloof. Het gaat over wat wij hebben meegemaakt en over waarom wij dat willen uitdragen als band.

Tijdens het concert vertelde Justin wat dit voor hem persoonlijk betekent:

Ik ben opgegroeid met een geloof en een kerk waarin we precies wisten hoe het hoorde te gaan, waar we precies in de bijbel konden vinden waar dat stond en waar ik rond m’n 18e – overigens uit volle overtuiging – belijdenis heb gedaan. Maar het was vooral geloven met m’n hoofd. De laatste jaren verandert dat steeds meer naar geloven met m’n hart. Duidelijk Gods aanwezigheid en leiding voelen. Signalen opvangen zoals liederen, preken, mensen die op precies het juiste moment voorbij komen in je leven, overweldigd raken door wat God je te zeggen heeft… M’n stijve gereformeerde lijf weet soms gewoon niet wat het met al die vreugde aan moet!

Die honger naar het meer leven en béleven van geloof hebben we de laatste tijd, het afgelopen jaar in het bijzonder, ook bij ons publiek steeds ervaren. Mensen zijn op zoek naar een diepere verbinding met God en daar willen wij door ons muziek maken ruimte voor bieden.

‘Van hoofd naar hart’ betekent voor ons dat we op reis zijn. Wij ervaren dat God ons iets wil leren, en door muziek te maken op allerlei verschillende plaatsen willen we mensen meenemen op deze reis. Wij weten het namelijk ook niet allemaal, dus we hopen op zoveel mogelijk gezelschap!

Luistertip: Head to the Heart – United Pursuit

From the head to the heart
You take me on a journey
Of letting go
And getting lost in You